Diensten

Rikkers Infographics brengt uw boodschap in beeld: grafische communicatie voor gedrukte en digitale media, zoals rapportages, tijdschriften, websites en presentaties. Ik bied de volgende diensten aan:

Informatieanalyse en advies

Om informatie correct en begrijpelijk weer te geven, is het nodig deze eerst te analyseren. Als u wilt, bied ik daarbij graag een helpende hand. Ik heb ruime ervaring op dit gebied door mijn achtergrond als milieuwetenschapper en informatiespecialist.
Ook kan ik u adviseren bij het kiezen van de juiste vorm van (grafische) communicatie, bij creatieve denkprocessen en ontwerpbeslissingen. Meer hierover leest u hier.

Infographics

Infographics zijn een visuele weergave van informatie. Ze geven via vaak kleurrijke combinaties van onder meer diagrammen, tekeningen en teksten inzicht in bijvoorbeeld het verloop van de verkiezingen, de werking van een apparaat, of de stand van zaken van de economie.

Presentaties

Een overtuigende presentatie vertelt uw toeschouwers een logisch verhaal, steeds ondersteund door argumenten in woord en beeld. Een tijdlijn schetst de agenda; schema’s en diagrammen verhelderen de boodschap, grafieken tonen onderzoeksresultaten. PowerPoint of Prezi behoren beide tot de mogelijkheden.

Animaties

Korte animatiefilms en interactieve infographics zijn een goede manier om uw verhaal te vertellen, en trekken vaak de aandacht voor uw website. Het ontwikkelen ervan begint met de analyse van uw wensen en het schetsen van een storyboard. In nauw overleg met u maak ik een animatie die u eenvoudig op uw site of op YouTube plaatst.

Kaarten en plattegronden

Veel informatie heeft een geografisch karakter. Financiële, maatschappelijke of natuurverschijnselen kunnen per locatie verschillen, klanten en afzetmarkten zijn verspreid over land of regio. Thematische kaarten brengen via kleuren, diagrammen, stippen en lijnen allerlei onderwerpen op een eenvoudige maar heldere manier in beeld.

Datavisualisatie

Datavisualisatie is een manier om (meestal wetenschappelijke) kwantitatieve gegevens duidelijk en efficiënt te communiceren. Het geeft numerieke data weer met behulp van onder meer punten, lijnen of staven, vaak in de vorm van een grafiek.
Datavisualisatie helpt gebruikers bij het analyseren en redeneren over gegevens en bewijs. Het maakt complexe gegevens toegankelijker, begrijpelijker en bruikbaarder.

Belangstelling?

Ik vertel u graag meer over mijn aanpak en achtergrond. Lees hier hoe u contact opneemt voor meer informatie of om een afspraak te maken.