Werkwijze

Mijn doel is u succesvol te laten communiceren met uw publiek. Dat doe ik door informatie te visualiseren, zodat mensen een beter beeld hebben hoe dingen werken, hoe zaken samenhangen, of welke keuzes ze kunnen maken.

Werkwijze

Uw publiek staat centraal: hoe wilt u hen uw boodschap vertellen? Uitgangspunt hierbij is uiteraard de kennis en ervaring van uw organisatie. Ik ondersteun u met advies, met informatie- en beeldontwerp en met de praktische uitvoering. Hierin ben ik flexibel en werk hierbij vaak als volgt:

Idee: goede communicatie begint met een goed idee. En met luisteren. U kent uw vak en ik hoor graag wat u er over te vertellen hebt. We mailen, bellen, of ik kom langs.

Analyse: wat is uw boodschap, voor wie is deze bestemd, en hoe bereikt u dit publiek het beste? Desgewenst voer ik aanvullend onderzoek uit.

Ontwerp: de analyse levert materiaal op voor een of meer infographics, kaarten, datavisualisaties of presentaties. Natuurlijk overleggen we zo vaak als nodig is.

Product: na uw goedkeuring ontwikkel ik het eindproduct. De uitlevering kan zo simpel of uitgebreid zijn als u wilt.

Achtergrond

Mijn specialiteit is grafische communicatie: infographics, cartografie en datavisualisatie.
Mijn belangrijkste vaardigheid is informatieanalyse: het onderzoeken hoe iets in elkaar steekt, en dit begrijpelijk maken. Verder ben ik bedreven in grafisch ontwerp, het schrijven van teksten en het maken van grafieken, landkaarten en presentaties.
Hierin heb ik ruime ervaring, in zowel het bedrijfsleven als bij de overheid. Ik ben ingenieur in de milieuwetenschappen met als specialisatie geografische informatiesystemen. Ik werkte als informatieanalist, interface-ontwerper, managementadviseur en hoofdredacteur, en heb inmiddels meer dan vijftien jaar ervaring als zzp’er in de grafische en digitale communicatie.

Producten en onderwerpen

Op de pagina producten is een korte uitleg te vinden van de diverse producten die Rikkers Infographics maakt, van beleidsvisualisaties en folders tot presentaties en rapporten.
Daarnaast kunt u de diverse typen onderwerpen bekijken die Rikkers Infographics de afgelopen jaren heeft gevisualiseerd, van economie en gezondheid tot klimaat en wetenschap.

Voorbeelden

Zie mijn portfolio en opdrachtgevers voor een selectie van de infographics en andere visualisaties die ik ontworpen heb.

Meer weten? Neem contact met me op, ik hoor graag van u!