Verhaal van de Wadden

De Waddenzee is het grootste droogvallende intergetijdegebied ter wereld. Het is de leefomgeving voor veel planten- en diersoorten, waaronder miljoenen vogels. De Waddenzee is zo bijzonder dat het de Werelderfgoedstatus is verleend. Om als Nederland dit unieke gebied te kunnen beschermen en beheren, moeten we het begrijpen.

Daarom hebben Deltares en Rijkswaterstaat het Verhaal van de Waddenzee bedacht en laten ontwerpen door Rikkers Infographics.
Zeven infographics laten zien hoe uniek en waardevol de wadden zijn en hoe dit gebied is ontstaan. Er wordt uitgelegd hoe de interactie tussen natuurlijke dynamiek en menselijk handelen voor allerlei uitdagingen zorgt. Het is daarom nodig de balans tussen mens en natuur te bewaken en de Waddenzee te beheren. Een goede monitoring en kennis van wat er speelt in de Waddenzee biedt het inzicht dat hiervoor nodig is.

Verhaal van de Waddenzee (Deltares)
Aanklikken om filmpje te starten (elke 10 seconden nieuwe figuur)

De Digitale Systeemrapportage van de Waddenzee ontsluit de belangrijkste indicatoren voor de abiotische ontwikkeling, voor beheerders, onderzoekers, beleidsmakers, en geïnteresseerden. Onderdeel van deze DSR is het Verhaal van de Waddenzee

Opdrachtgever: Deltares
Auteur: Jasper Dijkstra, Jurre de Vries, Julia Vroom, Martijn klein Obbink en Falco van Bakel
Verder lezen:
Digitale Systeemrapportage van de Waddenzee